چندی پیش در سایت تابناک مقاله ای در خصوص استاد معظمم مرحوم حجت الاسلام مجتهدی ( ره ) منتشر شد. این مقاله تحت عنوان ( کوچ مردی از مکتب تهران ) به بررسی اثر رحلت این عالم بزرگوار در تطورات حوزه علمیه تهران پرداخته بود . مطلب ارائه شده به نظر من پر بود از مغالطات و جهت گیری های سکولار که به نام تحلیل حوزه تهران ارائه می شد . از جمله این مغالطات تفکیک سه حوزه علوم عقلی، ،آموزه های اخلاقی و فعالیتهای سیاسی بود . در مقاله مزبور با غیر سیاسی و صرفا اخلاقی معرفی کردن استاد مرحومم ( حجت الاسلام مجتهدی ) آینده حوزه تهران بعد از رحلت او به صورتی ترسیم شده که منحصرا میدان تاخت و تاز سیاسیونی می شود که بنا بر تفکیک ارائه شده از دو حوزه اخلاق و علوم عقلی کناره گرفته و قدرت را مطمع نظر قرار داده اند . به همین دلیل نقد خیلی مختصری بر آن مقاله نوشتم و در بخش نظرات سایت قرار دادم و مسئولین محترم سایت تابناک نیز از انتشار این نقد مختصر دریغ نورزیدند .
بعد از مدت کوتاهی مقاله دیگری تحت عنوان ( نظر ساواک درباره شیخ احمد مجتهدی چه بود ؟) منتشر شده که مؤید نقد حقیر بود .
با توجه به محتوای این مقاله و نوشته های امثال آن به نظر می رسد اندیشه سکولاریسم این بار با نقاب دلسوزی برای علم ، اخلاق و فلسفه در حوزه های علوم دینی و معارف اسلامی، می کوشد تا جدائی سیاست از دین ، اخلاق و فلسفه را دوباره ترویج کند . محصول این تلاش نامبارک ( اگر مغفول واقع شود ) بازگشت فضای سکولار در اندیشه اجتماع به طور عام و قشر نخبه دانشجو و طلبه به شکل خاص خواهد بود .
فراموش نکنیم خلاء های اجرائی و ضعفهای غیر قابل انکاری که در سیستم مدیریت جامعه مشاهده می شود زمینه گسترش این اندیشه آفل را بهتر فراهم می آورد و انسانهای را که توان تفکیک آموزه های سیاسی اسلام و عمل بر طبق آن را در دو مقام ثبوت و اثبات ندارند به حقانیت سکولاریسم معتقد خواهد کرد . از نظر دور ندارید که تفکیک مزبور و نیز جدا ساختن مدیریت فقهی از مدیریت علمی و ناکار آمد نشان دادن مدیریت فقهی ( دینی ) نیز از دیگر روزنه های ورود همین جریان نقاب دار است .
ضمن عدم انکار ضعفها و کاستی های مختلف در سیستم مدیریت نظام مبارکمان ، از بن دندان به کارآیی نظام اسلامی معتقدیم و باور داریم اگر دستورات اسلام و منویات مقام معظم رهبری ( دام ظله ) بدون تفسیر به رأی و اعمال سلیقه در سیستمهای مدیریتی جریان یابد و سیاسیون ما به جای سیاست بازی به کار سیاسی روی بیاورند و شعار مبنائی ( دیانت ما عین سیاست ما و سیاست ما عین دیانت ماست ) را درست ادراک کنند و درست به مرحله اجرا در آوردند دردها و نقصهای مذکور نیز جبران خواهد شد . برای تحقق چنین آرمانی جامع نگری دینی ، پایان تقابل انگاری میان علم و دین و جریان امور بر بستر اخلاق اسلامی و حفظ کرامت انسان ضروری است .
توجه به بستر اسلامی نظام و بهره مندی از علوم آکادمیک و اساتید متخصص آن ( که فارغ از دسته بندی های جناحی به اساس نظام اعتقاد دارند) در برنامه ریزی ها خرد و کلان مدیریت و قانون گذاری از ضرورتهایی است می تواند در برابر این موج سکولاریسم نقاب دار مانع جدی ایجاد نماید . موجی که می کوشد تا با از صحنه بیرون راندن سیاست و تقبیح ورود دانشمندان دینی به فضای بد نام ! آن و تمجید آنانی که به هیچ عنوان خود را در چنین حوزه ای ( مستقیم یا غیر مستقیم ) درگیر نمی کنند پایه های اساسی نظام اسلامی را مورد هجمه قرار دهد .
------------------------------------------------------
پ .ن .1 = برای خواندن مقالات مزبور کافی است روی عنوان آنها کلیک کنید .
پ .ن . 2 = سایت خبری تحلیلی تابناک در ترویج چنین اندیشه ای تلاش نمی کند اما بهتر است کمی بیشتر در این زمینه دقت به خرج دهد .
پ . ن . 3 = برای آشنایی بیشتر با سکولاریزم اینجا کلیک فرمائید . ( وبلاگ انتظار )